Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

HECHT: Stále blíže k zákazníkům – nová prodejna v Břeclavi

Společnost HECHT, přední specialista na zahradní techniku a nářadí, pokračuje ve své expanzi po České republice a přibližuje...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které...

Chcete uspořádat svatbu, oslavu nebo školení venku? Vsaďte na kvalitní catering

Dnešní moderní doba je úžasná v tom, že nám nabízí skvělé služby, o nichž se našim předkům ani nezdálo....

Porovnáváme ceny potravin 2018-2022: Česko vs Chorvatsko

Úroveň inflace v roce 2022 zbořila všechny rekordy prakticky ve všech zemích Evropy. Výrobcům rostou vstupy, podražila elektřina...